İngiltere Öğrenci Vizesi

10-10-2018

İngiltere’de eğitim almayı düşünenleri yakından ilgilendiren konu İngiltere öğrenci vizeleridir. İngiltere’de 2 tip öğrenci vizesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki Student Visitor Visa ‘dır. Bu vize ziyaretçi öğrenci vizesidir. Bu tip bir vize 6 ay ile 11 ay olarak verilmektedir. Student Visitor Visa’ ya sahip olduğunuzda İngiltere’de çalışma hakkınız yoktur. Bu vizenin süresi bittiğinde yeniden İngiltere’de vize sürenizi uzatma şansınız bulunmamaktadır. Eğer vizenizi yeniden uzatmak isterseniz Türkiye’den yeni bir başvuru yapmanız gerekmektedir.Dil okulunda dil eğitimi almak amacıyla gidenlere tanımlanan Student Visitor Visa’ya başvurduğunuzda sizden İngilizce yeterlilik belgesi istenmemektedir. Bir diğer vize tipi de Tier 4 General Student Visa ’ dır. Bu tip bir öğrenci vizesi genel olarak lisans ve yüksek lisans eğitimi alabilmek için gittiğinizde başvurmanız gereken vizedir. Uzun süreli bir vize olduğu için Tier 4 General Student Visa’ ya sahip olanların İngiltere’de haftalık 20 saati geçmemek şartıyla yarı zamanlı (part time) işlerde çalışmak için çalışma izinleri bulunmaktadır. Tier 4 General Student Visa süresinin sona ermesi üzerine ingiltere’den vizenin süresini uzatabilmek mümkündür. Her iki tip öğrenci vizesine başvurabilmek için eğitim alacağınıza dair belgelerin hazır olması gerekmektedir. İngiltere öğrenci vize işlemlerinin süresi her şey normal gittiğini farz edersek en fazla 3 hafta olmaktadır.

İngiltere Öğrenci Vizesi için gerekli evraklar

1 – Pasaport

2 – Vize Başvuru Formu

3 – Eğitime kabul belgesi

4 - Ailesinin veya kendisinin maddi durum belgeleri

5 - İngilizce eğitimi alındığına dair belgeler

6 - Askerlik durumu belgesi

7 - Öğrenciler için İngilizce tercümeli öğrenci belgesi

8 - Öğrenci olmayanlar için son mezun olduğu okuldan diploma veya İngilizce tercümeli çıkış belgesi

9 - Evlilik cüzdanı fotokopisi (Evliler için)

10- Vukuatlı nüfus kayıt örneği

11- Seyahat sağlık sigortası

12- Tapu ve araç fotokopisi

İngiltere Uzatmalı Öğrenci Vizesi Evrakları

1 - Pasaport

2 – Vize Başvuru Formu

3 – Banka Hesap Cüzdanı

4 – Okuldan öğrenime kabul belgesi

5- Öğrenci belgesi ve ya diplomalısı

6- Vukuatlı Nüfus kayıt örneği ve İngilizce tercümesi

7- İngilizce yeterliliği belirten sınav sonuç belgesi

8- Seyahat Sağlık Sigortası

Yazar
9
Ezgi Erdoğan
Yurtdışı Eğitim Danışmanı Soru Sor
Dil eğitimi birçok alanda büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle kariyer planlaması yapan birçok ...
Kanada özellikle son yıllarda lise eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerin başında yer almaktadır. ...

Copyright © 1994 - 2019 Karya International Yurtdışı Eğitim