Almanya; orta Avrupa'da bulunan ve resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan bir ülkedir. Avrupa Birliği'nin en fazla nüfusa sahip olan ülkesi olmasının dışında; Türkiye'den de en çok göç alan bir ülkedir.
Başkenti aynı zamanda da en büyük şehri olan Berlin'dir ve resmi dili Almancadır. Almanya; uçuş mesafesi olarak İstanbul'dan 2 saat 30 dakikadır. Coğrafi olarak Almanya; Avrupa'nın yüz ölçümü bakımından yedinci büyük ülkesidir. Güneyinde Alp dağları, kuzeyinde ise Kuzey denizi ve kuzeybatısındaki Baltık Denizi ile Almanya; muhteşem coğrafyası ile büyüleyici bir ülkedir.
Kuzeyde Danimarka, doğuda Polonya ve Çek Cumhuriyeti, güneyde Avusturya ve İsviçre, batıda Fransa ve Lüksemburg, ile kuzeybatısında Belçika ve Hollanda vardır. Almanya; federal bir cumhuriyetten oluşmuş olmasından dolayı 13 eyalet ve 3 bağımsız şehirden oluşur. İklimi ise genel olarak ılımlı; kuzeybatı ve kuzey bölgelerindeki iklim ise Kuzey Denizinin etkisiyle okyanussal iklime sahiptir. Kışları ılımlı, yazları serin olarak geçmesine rağmen yazları hava sıcaklığı 30 dereceyi aştığı da olmuştur.
Bitki örtüsü ise Orta Avrupa'da bulunmasından dolayı diğer Avrupa ülkelerinden çok da farklı değildir. Yalnız ilkbahar aylarında; göç yolu üzerinde olmasından dolayı ülkeye birçok göçmen kuş uğrar. Bununla birlikte ülkede bulunan parklar, su altı parkları, hayvanat bahçeleri, yabani yaşam parkları ve kuş parklarından dolayı hayvan severler için dünyanın en çok ilgi çeken yerlerinden biridir. Ayrıca ülkede bulunan Berlin Zoolojik Bahçesi hem Almanya'nın en eski bahçesi hem de dünyada içinde en çok çeşitlilikte hayvan barındıran bir zooloji bahçesidir.
Almanya'nın oldukça eskiye dayanan ve çalkantılı bir tarihi vardır. M.Ö. 1. Yüzyılda ortaya çıktığı sanılan Cerman Kabileleri; bugünkü Almanya'nın kurulmasında temel taşları oluşturmuşlardır. 1871 yılında ise günümüze kadar ulaşmış olan Almanya; Prusya Krallığı tarafından kurulmuş oldu ve başkent Berlin ilan edildi. İmparatorluk olarak kurulan günümüz Almanyası; küçük devletçiklerden oluşan bir imparatorluk olarak kurulduysa da Avusturya bu devletçiklere dahil edilmedi. O günden sonra ise Almanya İmparatorluğu; Avrupa dışında sömürgeler kurmaya başladı. Bu sömürge kurma sırasında ise diğer Avrupa ülkleri de Almanya'dan örnek alarak Afrika'yı paylaşıma gitmişler ve Almanya da bu paylaşımdan payına düşeni aldıysa da bu paylaşım, 1. Dünya Savaşı'nın nedenlerinden biridir. 1914'te başlayan ve 4 yıl süren 1. Dünya Savaşı sonrası Almanya başarısız oldu ve bu başarısızlık sonucunda imzalanan Versailles Barış Antlaşması; Almanya'yı küçük düşüren bir antlaşma olarak anıldı.
Bu antlaşma sonrasında Alman milliyetçiliği bir anda hızla yükseldi ve ülkede Nazizm olarak adlandırılan bir akım başladı. Bu akım Avrupa'da 35 milyon insanın canına mal olan bir akım oldu.