Erol Nadi Varlı - Kanada
Selam Karya,
Geleli 2 hafta oldu bugün ama aklım orada desem yalan olmaz.2 ay nasıl geçti nasıl geçti bitti anlamış değilim.Şimdiden Torontoyu çok özledim her yanıyla çok özel çok güzel bir tecrübeydi benim için .
Ben yurtdışında dil eğitimi almayı uzun süredir planlıyordum.Karya İnternational'ı internetten buldum.Daha sonra adresi alıp ofislerine gitmeye karar verdim .Danışmanımla tanıştım.Bana yaklaşımı gayet ilgili ve güven vericiydi.Bunların üstüne karya international'da karar kıldım.Şimdi diyorum da iyi ki de seçmişim.Benim işlemlerim çok önceden başlamıştı çünkü harcamak isteğim miktarı geçirmek isteğim süreyi belirlemiştim.Bunun üstüne gitmeden tam 2 ay önce vize işlemlerine başladık.Vize işlemleri benim için çok çok sorunsuz geçti.danışmanım bana bir liste verdi ben de onu tamamlayıp gerekli evrakları danışmanıma verdikten hiçbir prosedüre karışmadım. Vize başvurum yapıldıktan tam 3 gün sonra vizem elimdeydi.
Ben ilk başta Amerika düşünüyordum.Danışmanımın tavsiyesi L.A. üzerine yoğunlaşmıştık ama sonra annemin güvenlik endişeleri nedeniyle Kanada'yı seçtim.Danışmanım ve ailem ile birlikte Toronto şehrini seçtik.Kanada'nın Toronto şehrinde LSI(language studies İnternational'da 2 ay dil eğitimi aldım.Yurtdışında dil eğitimi almak burada dil kursuna gitmekten çok daha farklı çünkü İngilizce konuşmak zorundasınız.Bu nedenle ister istemez özellikle İngilizce konuşma yeteneğiniz gelişiyor.
Toronto şehrine gelirsek kişisel görüşüm olarak bu şehir tek kelime ile mükemmel.Çok geniş bir alana yayılan yaklaşık 5-6 milyon kişinin yaşadığı bu şehirde 6-8 haftalık bir zaman şehiri gezmek için çok ideal bir zaman.Bu süre içinde sıkılma ihtimaliniz sıfır.Fakat iyi yanlarının yanında bazı sorunlar da bulunuyor örneğin şehir çok geniş bir alana yayıldığı için konaklama yerleri şehir merkezine 1-1.5 saat uzaklıkta olabiliyor.Ayrıca konaklama yapılan yerler genelde basement denilen bodrum katları.Bu nedenle yaz ortasında kışı yaşayabiliyorsunuz.Benim konaklama tecrübeme gelince ilk gittiğim ailede yaşadığım temizlik ve böcek özellikle örümcek problemleri nedeniyle 1 hafta sonunda yerimi değiştirmek zorunda kaldım.1. haftanın sonunda biraz da şansıma daha iyi bir aile buldum.Bu ev daha temizdi böcek problemi hiç yoktu yine basement olmasına rağmen.Burada gayet mennun bir bir şekilde 7 hafta konakladım.Buranın tek dezavantajı şehir merkezine 1 saat, okula 45 dk uzaklıkta olmasıydı.Benim Toronto seyahatımda içimde kalan Amerikan vizem olmamasıydı! Çünkü Toronto'dan Chicago ,NY ve Washington DC'ye hafta sonları kaçamak yapabilirsiniz.Bu turların fiyatları 200-300 dolar civarlarında.Amerikaya gidememiş olabilirim fakat ben de French Kanadayı gezdim.Oralarda çok güzel ve farklı bölgeler.Gitmişken kaçırmayın.
Sonuç olarak KARYA international ve Toronto doğru tercih hiç düşünmeyin derim