Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Schengen Vizesi, Avrupa Birliği Schengen Bölgesinde ki ülkeler arasında başvuru esnasında istenilen belgeler başvurduğunuz ülkeye göre küçük değişiklikler gösterebilir. Ancak en temelde istenilen başvuru dosyanızda olması gereken Turistik Schengen vizesi olan C Tipi için gereken belgeleri sıraladık. Ancak Eğitim amacıyla ya da iş seyahatleriniz için Schengen Vizesinin ilgili vize tiplerine başvurmanız gerekmektedir.

Turistik C Tipi Schengen Vizesi için gereken belgeler;

Vize Başvuru Dilekçesi

Başvuru dilekçenizi hazırlarken Schengen Vizesine başvuruda ki seyahat amacınızı yazmalısınız. Bunun yanı sıra planladığınız seyahat sürelerini yani giriş yapacağınız tarih kalacağınız süre ve planladığınız ayrılış tarihinizi belirtmelisiniz. Ayrıca maddi açıdan Schengen Bölgesinde kaldığınız süre boyunca masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı ve seyahat masraflarının kimin üstlendiğini yazmalısınız. Bunu daha net örnekle açıklamak gerekirse, seyahat masraflarımı babam karşılıyor ve şu kadar kira gelirimiz var ya da masrafları kendim karşılıyorum 6 yıldır çalıştığım şirkette lojistik müdürüyüm maaşım şu kadar gibi bir somut net bir biçimde açıklamalısınız. Eğer uzun süreli Schengen Vizesine başvuruyorsanız yine somut bir şekilde Schengen bölgesine sinema festivallerini takip etmek amacıyla çok sık gidiyorum ya da arkadaşımın yanına sık gitmem gerekiyor gibi uzun süreli Schengen vizesi almanız gerektiğini belirten somut bir şekilde açıklamalısınız. Bunun yanı sıra eğer daha önceden Amerika, İngiltere ya da Kanada vizesi aldıysanız bunu da yazmanızda fayda var.

  1. Vize Ücret Dekontu

Schengen Vize ücretini konsolosluk ve elçiliklerde başvuru esnasında ödeyebilirsiniz.

  • 7 Gün 8-10 €
  • 1 Ay 18-80 €
  • 3 Ay 30 €
  • 6 Ay 40 €
  • 1 Yıl 60 €
  1. Kimliğinizin Fotokopisi
  2. Schengen Vize Başvuru Formu

Başvuru formu başvurduğunuz Schengen Bölgesi ülkelerine göre değişiklik gösterebilir.

  1. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf
  2. Kullandığınız Pasaportunuz ve varsa eski pasaportunuz
  3. Varsa daha önce aldığınız Schengen vizelerinin fotokopisi
  4. Uçuş ve Konaklama Rezervasyonlarınız
  5. Seyahat Sağlık Sigortası
  6. Davet Mektubu

Başvurduğunuz Schengen Bölgesinde ki ülkede bir tanıdığınız varsa sonucun olumlu çıkması güçlendirmek için orada yaşayan tanıdığınızdan vize davet mektubu isteyebilirsiniz.

İş Seyahati için Eklemeniz Gereken Ek Belgeler;

Çalışanlardan İstenilen Ek Belgeler:

  • İşveren kurum tarafından, çalışanının mesleki durumunu, çalıştığı pozisyonu, seyahat amacı gibi konularda yazılacak başvurulan Schengen ülkesinin konsolosluğuna hitaben yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli vize talep dilekçesi
  • SGK 4A Hizmet Dökümü
  • Son 3 Ayı gösterecek şekilde maaş bordrosu

İş Verenlerden İstenilen Ek Belgeler

  • Şirketin bağlı bulunduğu ticaret odasından alınması gereken Ticaret Faliyet Belgesi
  • Güncel Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi
  • Vergi Levhasının fotokopisi

Emeklilerden İstenilen Ek Belgeler

  • Emekli maaşını gösteren belgeler. (Banka Hesap Özeti vs)

Öğrencilerden İstenilen Ek Belgeler

  • Öğrenci Belgeli
  • Tüm masraflarını karşılayacağı kişi ya da kişilere ait maddi destek verebileceğine dair kanıtlayıcı belgeler
  • Masrafları karşılayacağı kişinin başvurulan ülkenin konsolosluğuna hitaben imzalı vize talep dilekçesi

Yazar
9
Ezgi Erdoğan
Yurtdışı Eğitim Danışmanı Soru Sor
İngilizce öğrenmek isteyen kişiler için ideal ülkelerden biri de İrlanda’dır. Farklı şehirlerde ...
Almancasını ilerletmek adına Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki dil okullarına gitmek isteyen ...

Copyright © 1994 - 2019 Karya International Yurtdışı Eğitim